Med, senf, kari i čili sos pomešati, promešati i napraviti preliv. U vatrostalnu činiju premazanu puterom, staviti celo pile i krompir isečen na polovine. Preliti prethodno pripremljenom prelivom, pokriti folijom i peći u rerni 40-ak minuta na 200*C. Izvaditi iz rerne, skinuti foliju i dodati brokoli i šampinjone. Začiniti mešavinom dodatka za jelo i crvenom mlevenom paprikom. Vratiti u rernu i peći još 20-ak minuta. Servirati medeno pile uz prilog od povrća i poslužiti toplo.
Budite oprezni kada kuvate i rukujete svežom čili ili drugim vrstama veoma ljutih paprika. Najmoćniji sastojak paprike je alkaloid kapsaicin, koji u dodiru da kožom, sluzokožom usne duplje ili očiju, izaziva snažan osećaj pečenja. U slučaju potrebe, kožu možete isprati obilnim količinama čiste vode ili hladnog, prokuvanog mleka.
Porcija za odraslu osobu - 330 g
Energetska vrednost porcije - 505 kcal
Natrijum - 920 mg
Masti - 27 g
Masti (%) - 49 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 165 mg
Belančevine - 48 g
Belančevine (%) - 37 %
Ugljeni hidrati - 18 g
Ugljeni hidrati (%) - 14 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 165 g
Energetska vrednost porcije - 252.5 kcal
Natrijum - 460 mg
Masti - 13.5 g
Masti (%) - 24.5 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 82.5 mg
Belančevine - 24 g
Belančevine (%) - 18.5 %
Ugljeni hidrati - 9 g
Ugljeni hidrati (%) - 7 %
Vlakna - 1.5 g