Na zagrejanom ulju kratko izdinstati iseckan crni i beli luk, dodati junetinu i slaninu iseckane na kockice, ljutu papričicu, promešati, posoliti, pobiberiti, začiniti crvenom mlevenom paprikom i lovorom, prleiti bujonom i kuvati dok meso ne omekša.
Dodati krompir isečen na kocke, preliti vinom i sokom od paradajza, promešati i kuvati do željene gustine.
Ljuti juneći paprikaš servirati u dublji tanjir.
Porcija za odraslu osobu - 570 g
Energetska vrednost porcije - 470 kcal
Belančevine - 37 g
Belančevine (%) - 31 %
Masti - 21 g
Masti (%) - 40 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 129 mg
Ugljeni hidrati - 29 g
Ugljeni hidrati (%) - 29 %
Natrijum - 614 mg
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 285 g
Energetska vrednost porcije - 235 kcal
Belančevine - 18.5 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Masti - 10.5 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 64.5 mg
Ugljeni hidrati - 14.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 14.5 %
Natrijum - 307 mg
Vlakna - 2 g