Goveđe šnicle dobro istanjiti tučkom za meso, posoliti, pobiberiti, ispeći sa obe strane, naliti sa malo vode i dinstati 15 minuta. Crni i beli luk, paradajz pelat, tabasko sos, peršun i maslinovo ulje staviti u blender, usitniti i dodati u tiganj sa mesom. Nastaviti sa dinstanjem još par minuta. Na tanjir servirati grašak, pa preko staviti šniclu i sve preliti sosom u kom se meso kuvalo. Ljutu brazilsku salsu ukrasiti klipčićima kukuruza i čeri paradajzom. Po želji, uz jelo servirati i krišku crnog hleba.
Uobičajeno je mišljenje da ljute papričice treba oprezno upotrebljavati u slučaju želudačnih i crevnih bolesti, mada novije studije pokazuju da ljute papričice mogu čak i prevenirati ove bolesti tako što kapsaicin stimuliše lučenje zaštitne sluzi u želucu.
Porcija za odraslu osobu - 445 g
Energetska vrednost porcije - 610 kcal
Natrijum - 1000 mg
Masti - 19 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 120 mg
Belančevine - 51 g
Belančevine (%) - 34 %
Ugljeni hidrati - 57 g
Ugljeni hidrati (%) - 38 %
Vlakna - 15 g
Porcija za odraslu osobu - 222.5 g
Energetska vrednost porcije - 305 kcal
Natrijum - 500 mg
Masti - 9.5 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 60 mg
Belančevine - 25.5 g
Belančevine (%) - 17 %
Ugljeni hidrati - 28.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Vlakna - 7.5 g