Toggle Navigation

 

Kuvana junetina u supi sa povrćem

Bareno meso i povrće su obrok koji se jednostavno i lako priprema. Za one koji su na redukcionom režimu ishrane, ili pate od dijabetesa i imaju povišen nivo masnoća u krvi preporučuje se da smanje količinu mesa u porciji.

Plativoo
Priprema

Juneću rozbratnu staviti u šerpu i preliti većom količinom vode. Dodati isečeno povrće: šargarepu, peršun, celer i paštrnak, očišćen crni luk u komadu, cvetiće karfiola, biber u zrnu, posoliti, začiniti dodatkom za jelo i staviti da se kuva na laganoj vatri, dok meso ne omekša. Supu procediti i sipati u dublju činiju, dodati povrće i meso isečeno na krupnije komade. Kuvanu junetinu u supi sa povrćem servirati toplu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 470 g

Energetska vrednost porcije - 720 kcal

Natrijum - 1300 mg

Masti - 34 g

Masti (%) - 42 %

Zasićene masti - 13 g

Holesterol - 142 mg

Belančevine - 47 g

Belančevine (%) - 26 %

Ugljeni hidrati - 60 g

Ugljeni hidrati (%) - 32 %

Vlakna - 11 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 235 g

Energetska vrednost porcije - 360 kcal

Natrijum - 650 mg

Masti - 17 g

Masti (%) - 21 %

Zasićene masti - 6.5 g

Holesterol - 71 mg

Belančevine - 23.5 g

Belančevine (%) - 13 %

Ugljeni hidrati - 30 g

Ugljeni hidrati (%) - 16 %

Vlakna - 5.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 1 kg juneće rozbratne
    • 100 g šaragrepe
    • 100 g paštrnaka
    • 100 g peršuna
    • 100 g celera
    • 100 g crnog luka
    • 250 g karfiola
    • so
    • biber u zrnu
    • 400 g integralnog hleba