Juneću rozbratnu staviti u šerpu i preliti većom količinom vode. Dodati isečeno povrće: šargarepu, peršun, celer i paštrnak, očišćen crni luk u komadu, cvetiće karfiola, biber u zrnu, posoliti, začiniti dodatkom za jelo i staviti da se kuva na laganoj vatri, dok meso ne omekša. Supu procediti i sipati u dublju činiju, dodati povrće i meso isečeno na krupnije komade. Kuvanu junetinu u supi sa povrćem servirati toplu.
Porcija za odraslu osobu - 470 g
Energetska vrednost porcije - 720 kcal
Natrijum - 1300 mg
Masti - 34 g
Masti (%) - 42 %
Zasićene masti - 13 g
Holesterol - 142 mg
Belančevine - 47 g
Belančevine (%) - 26 %
Ugljeni hidrati - 60 g
Ugljeni hidrati (%) - 32 %
Vlakna - 11 g
Porcija za odraslu osobu - 235 g
Energetska vrednost porcije - 360 kcal
Natrijum - 650 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 6.5 g
Holesterol - 71 mg
Belančevine - 23.5 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 30 g
Ugljeni hidrati (%) - 16 %
Vlakna - 5.5 g