Kobasice spiralno uviti i kroz njih provući štapić kako se prilikom pečenja ne bi ispravila.
Nakon toga ih ispeći u zagrejanom gril tiganju.
U drugom tiganju zagrejati ulje, dodati čeri paradajz, sitno seckan i propasiran beli luk, mentu, so i biber.
Poklopiti tiganj i dinstati 10-ak minuta.
Na tanjir servirati kobasice uz povrće.
Porcija za odraslu osobu - 290 g
Energetska vrednost porcije - 570 kcal
Belančevine - 24 g
Belančevine (%) - 17 %
Masti - 51 g
Masti (%) - 80 %
Zasićene masti - 14 g
Holesterol - 108 mg
Ugljeni hidrati - 5 g
Ugljeni hidrati (%) - 3 %
Natrijum - 1184 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 145 g
Energetska vrednost porcije - 285 kcal
Belančevine - 12 g
Belančevine (%) - 8.5 %
Masti - 25.5 g
Masti (%) - 40 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 54 mg
Ugljeni hidrati - 2.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 1.5 %
Natrijum - 592 mg
Vlakna - 1 g