Na ulje staviti začinjene karabatake, malo propržiti i izvaditi ih sa strane.
Dodati u istu masnoću naseckan crni luk, kratko propržiti pa staviti isečenu papriku i paradajz.
Vratiti meso, dodati pirinač, naliti bujonom i kuvati 15-ak minuta.
Servirati đuveč sa piletinom na tanjir, dekorisati i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 590 g
Energetska vrednost porcije - 460 kcal
Belančevine - 36 g
Belančevine (%) - 31 %
Masti - 18 g
Masti (%) - 34 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 122 mg
Ugljeni hidrati - 40 g
Ugljeni hidrati (%) - 35 %
Natrijum - 504 mg
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 295 g
Energetska vrednost porcije - 230 kcal
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Masti - 9 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 61 mg
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 17.5 %
Natrijum - 252 mg
Vlakna - 3 g