Toggle Navigation

 

Đuveč sa piletinom

Miris i ukus bakine kuhinje.

Plativoo
Priprema

Na ulje staviti začinjene karabatake, malo propržiti i izvaditi ih sa strane.

Dodati u istu masnoću naseckan crni luk, kratko propržiti pa staviti isečenu papriku i paradajz.

Vratiti meso, dodati pirinač, naliti bujonom i kuvati 15-ak minuta.

Servirati đuveč sa piletinom na tanjir, dekorisati i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 590 g

Energetska vrednost porcije - 460 kcal

Belančevine - 36 g

Belančevine (%) - 31 %

Masti - 18 g

Masti (%) - 34 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 122 mg

Ugljeni hidrati - 40 g

Ugljeni hidrati (%) - 35 %

Natrijum - 504 mg

Vlakna - 6 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 295 g

Energetska vrednost porcije - 230 kcal

Belančevine - 18 g

Belančevine (%) - 15.5 %

Masti - 9 g

Masti (%) - 17 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 61 mg

Ugljeni hidrati - 20 g

Ugljeni hidrati (%) - 17.5 %

Natrijum - 252 mg

Vlakna - 3 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g pilećih karabataka
    • 3 kašike ulja
    • 200 g crnog luka
    • 400 g paprike
    • 400 g paradajza
    • 100 g pirinča
    • 200 ml bujona
    • so,
    • biber
    • peršunov list