Toggle Navigation

 

Ćufte sa varivom od krompira

Mleveno meso junetine se može iskoristiti na najrazličitije načine – od pljeskavica i ćufti uvaljanih u prezle koje se mogu kuvati, peći, pržiti i poslužiti kao predjelo, dodatak ili kao glavno jelo.

Plativoo
Priprema

U činiji sjediniti sve sastojke za ćufte sem brašna. Ostaviti malo da odstoji smesa. Zagrejati ulje, formirati ćufte, uvaljati ih u brašno i peći dok ne porumene. Zatim ih stavljati na papirni ubrus da upije višak masnoće. Priprema variva: iseckan crni luk prodinstati na ulju. Zatim dodati krompir isečen na kolutove, uliti vodu, začiniti i kuvati. Kad je krompir kuvan zgusnuti jelo tankom zaprškom, brašno razmućeno sa malo vode. Servirati na tanjir varivo i ćufte. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

4

Vreme pripreme

50 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 500 g mlevenog mesa
    • 1 jaje
    • 1 čen belog luka
    • 200 g starog hleba
    • so,
    • biber
    • 40 g brašna (za paniranje)
    • ulje za prženje
    • 600 g krompira
    • 1 glavica crnog luka
    • 2 kašike ulja
    • dodatak jelu
    • biber
    • lovorov list
    • 1 kašika brašna
    • 600 ml vode