Jaja očisititi od ljuske i staviti u blender. Dodati ajvar, kiselu pavlaku, vlašac, beli luk i so. Dobro izmiksati i gotovim namazom premazati kriške integralnog hleba. Doručak poslužiti sa čašom jogurta.
Ajvar je vrsta salate i može se poslužiti kao predjelo, kao prilog jelima od mesa, povrća i ribe, namaz za sendviče... Probajte ga uz roštilj ili dodajte u fil u slanim rolatima.
Porcija za odraslu osobu - 385 g
Energetska vrednost porcije - 505 kcal
Natrijum - 910 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 212 mg
Belančevine - 28 g
Belančevine (%) - 22 %
Ugljeni hidrati - 79 g
Ugljeni hidrati (%) - 62 %
Vlakna - 11 g
Porcija za odraslu osobu - 192.5 g
Energetska vrednost porcije - 252.5 kcal
Natrijum - 455 mg
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 8 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 106 mg
Belančevine - 14 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 39.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Vlakna - 5.5 g