Toggle Navigation

 

Testenina "u dobrom društvu"

Zasitno je pa ne mora da bude samo kao predjelo, može se servirati i kao poseban obrok odnosno glavno jelo ili večera.

Plativoo
Priprema

Do pola obariti testeninu u slanoj vodi i ocediti. U sudu pomešati mleko, sveža jaja, sir, pavlaku, so i malo ulja, pa dodati testeninu. Promešati dobro da se sastojci izmešaju. Vatrostalnu posudu namazati margarinom pa poredjati na kolutove isečena barena jaja. Preko njih staviti red kolutića kulena i dodati smesu sa testeninom. Lepo poravnati pa poredjati još jedan red kolutića kulena. Staviti u rernu, peći na 200 stepeni dok ne porumeni. Izvaditi pa nabacati cepkane listiće topljenog sira. Vratiti u rernu i zapeći još 5 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

Snezana P

Sastojci

    • 500 g spiralne testenine
    • 1 šolja mleka
    • 1 kisela kisela pavlaka
    • 100 g sira
    • 100 g kulena
    • 2 barena jaja
    • 2 sveža jaja
    • 3 listica topljenog sira
    • so
    • ulje