Toggle Navigation

 

Punjene lađe

veoma dekorativno i ukusno jelo!

Plativoo
Priprema

Crni luk sitno iseckati, paprike preseći napola i izvaditi semenke, a suvi vrat iseći na kockice. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati mleveno meso i dobro upržiti. U posudi za mešanje sjediniti mleveno meso, suvi vrat, grašak, kukuruz šećerac, pavlaku i majonez. Smesu dobro promešati, posoliti i posuti mešavinom začina pa puniti jednu polovinu paprike. Preostale polovine paprika iseći na trouglove, stvaiti na čačkalice i napraviti jedra za lađu. Punjene paprike peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Sonja_Nis

Sastojci

    • 1 žuta babura
    • 1 crvena babura
    • 1 narandzasta babura
    • 1 glavica crnog luka
    • 200 g mešanog mlevenog mesa
    • 200 g suvog vrata
    • 100 g majoneza
    • 1 kisela pavlaka
    • so
    • mešavina začina