Toggle Navigation

 

Pita sa šampinjonima

Ukusna, da se ne postidite ni pri najsvečanijem ručku

Plativoo
Priprema

Skuvati šoljicu pirinča i ocediti. Upržiti glavicu crnog luka i dodati očiščeno paklo šampinjona, pa još malo pržiti, da uvri voda iz njih . Sjediniti sa pirinčem , posoliti, dooobro zabiberiti. Filovati pitu, tako što se slažu kore u podmazanu tepsiju, na svaku stavlja po malo fila, pa prekrije onom korom koja je na početku ostavljena da viri sa strane. Peći oko pola sata na 200 stepeni.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

gurmanluk

Sastojci

    • 500 g kora za pitu
    • 400 g šampinjona
    • 1 glavica crnog luka
    • 1 šoljica pirinča
    • soli po ukusu\n
    • 1 kašika ulja
    • dosta bibera