Toggle Navigation

 

Lenja pita sa mesom

Odlično predjelo ili večera, jede se uz jogurt ili kiselo mleko.

Plativoo
Priprema

Na malo ulja propržiti sitno iseckanu manju glavicu crnog luka. Dodati mleveno meso i začine. Za testo umutiti jaja pa dodati jogurt i ulje. Zatim pomešati brašno sa praškom za pecivo i dodati kašičicu soli. Sve sjediniti i sipati u tepsiju. Naneti fil od mesa i na kraju preliv (pomešati umućena jaja i pavlaku) lepo rasporediti preko mesa. Ubaciti u pećnicu zagrejanu na 220 stepeni C, i peći oko 30 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Snezana P

Sastojci

    • 4 jajeta
    • 1 caša jogurta
    • 4 šoljice brašna
    • 1 šoljica ulja
    • 1 kesica praška za pecivo
    • so
    • 300 g mlevenog mesa
    • 1 glavica crnog luka
    • origano
    • biber
    • ulje
    • 2 jajeta
    • 1 caša kisele pavlake