Toggle Navigation

 

Kisela paprika za zimnicu

Fina i brza kisela paprika bez kuvanja.

Plativoo
Priprema

Papriku oprati i očistiti od semenki, iseći na osmine.  Vinobran, šećer i so pomešati u posudi. Papriku staviti u veliku plastičnu posudu, pa ravnomerno posuti mešavinom soli, šećera i vinobran. Iseći peršun list pa staviti preko paprike i dodti iseckan beli luk i  biber. Papriku zaliti sirćetom, promešati ravnomerno i ostaviti da odstoji 24 sata, u posudi prekrivenoj čistom pamučnom krpom. Povremeno mešati  (4 do 5 puta).  Zatim papriku slagati u čiste tegle, pritisnuti ih dobro i zatvoriti. Ostaviti na hladnom i tamnom mestu do služenja. (ovako pripremljena paprika je odlična, bez kuvanja a lako se priprema).

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Jasmina Agic

Sastojci

    • 10 kg paprike
    • 400 g šećera
    • 250 g soli
    • 1 l sirćeta
    • 1 kesica vinobrana
    • 1 veza peršun lista
    • biber (nekoliko zrna)\n
    • 1 glavica belog luka