Toggle Navigation

 

Tufahije by Jasmina

Predivne i brze

Plativoo
Priprema

Jabuke oljuštiti i izvaditii im srednji deo tj očistiti deo od koštica. Vodu, šećer,  vanil-šećer i cimet prokuvati pa dodati cele jabuke, kuvati oko 15 minuta i kad omekšaju izvaditi i ohladiti. Orahe popariti sa šoljicom vode od kuvanih jabuka, dodati rum, 2 kašike šlaga umućenog, rendanu koricu limuna i 2 rebra otopljene čokolade. Ovim filom puniti jabuke pa odozgo dekorisati umućenim šlagom i  rendanom čokoladom. (Vreme pripreme 40 minuta) .(Moja ćerka je postavila recept na drugom sajtu pa da se zna da je to moj recept i slika)

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Jasmina Agic

Sastojci

    • 6 jabuka zlatni delišes
    • 200 g mlevenih oraha
    • 1 kašicica cimeta
    • 2 vanil-šecera
    • 6 kašika kristal šećera
    • 2 kašike ruma
    • 500 ml vode
    • 1 limun i korica limuna
    • 30 g čokolade
    • 1 kesica šlaga