Priprema testa: U činiju za mešanje stavila sam obe vrste brašna, šećer, mrvu soli i sodu bikarbonu, pa sve fino promešala. Onda sam dodala ulje i vodu i zamesila testo. Testo ne bude baš-baš tvrdo, ali nije ni mekano. Rastanjila sam ga u kalupu za tart, a onda ostavila u frižider na pola sata da se stegne, tj. dobro ohladi.
Priprema jagoda: Jagode sam očistila, sekla na četvrtine, pomešala sa smeđim šećerom, vanil-šećerom i rumom.
Pečenje: Testo sam izvadila iz frižidera, izbockala viljuškom i stavila u predhodno zagrejanu rernu na 220*C na 15 minuta. Posle tog vremena poređala sam pripremljene jagode, posula sa par kašika smeđeg šećera i pekla još 15 minuta.
Serviranje: Tart sam onda izvadila na tanjir za serviranje, posula grubo seckanim lešnicima i poslužila uz ulupanu slatku pavlaku, a može i po koja kugla sladoleda.