Za fil, prašak za puding pomešajte sa šećerom i malo hladnog mleka. Ostatak mleka skuvajte i sklonite sa vatre. U mleko dodajte razmućen prašak za puding i mešajući kuvajte 1-2 minuta pa potom puding ohladite. U ohlađeni puding umešajte čvrsto tučeni šlag. Za testo, u manju šerpu stavite vodu, maslac i so pa kuvajte i mešajte dok ne provri. Dodajte brašno, kuvajte dok ne dobijete grudvu. Smesu mešajte mikserom dok ne dobijete glatku smesu. Kuvano testo stavite u poslastičarsku kesu, a zatim na uljem namazan pleh istiskujte testo veličine oraha. Pecite u rerni zagrejanoj na 190°C 20 minuta. Pečene profiterole ohladite. U poslastičarsku kesu s nastavkom za punjene stavite pripremljenu kremu od vanile (bilo bi bolje ako imate špric pa da špricom punite profiterole). Svaki profiterol ubodite nastavkom i u svaki istisnite malo fila. Nafilovane profiterole stavite na tanjir ili u čašu za posluživanje. Za preliv, slatku pavlaku zagrejte, umešajte čokoladu, izmešajte u jednoličnu smesu i ohladite. Ovim prelivom prelijte profiterole.