Toggle Navigation

 

Lešnik štrudla

Neobičlno dobar ukus...

Plativoo
Priprema

U malo mleka potopiti kvasac i ostaviti da nadodje. Brašno sa malo soli prosejati u drugu posudu, napraviti udubljenje i u njega staviti 4 žumanca, ostatak mleka, rastopljen margarin, sok i koricu limuna, šećer. Sjediniti sa nadošlim kvascem i ostaviti na toplom da nadodje. Nadošlo testo razmesiti i napraviti 4 lopte. Svaku loptu razviti oklagijom. Razvijeno testo posipati šećerom, pa mlevenim lešnicima a zatim preko narendati čokoladu. Napraviti rolat i staviti u podmazan pleh za pečenje. Postupak ponoviti i sa ostalim loptama od testa. Rolate premazati umućenim belancima i pecć oko 40 minuta na 200*C. Ohladiti, iseći i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

bojana 81

Sastojci

    • 4 žumanaca
    • kocka kvasca
    • 100 g rastopljenog margarina
    • 100 g šećera
    • 4 vanilin šećera
    • sok jednog limuna
    • 200 g mlevenih lešnika
    • 100 g šećera
    • 100 g čokolade za kuvanje (rendane)