Toggle Navigation

 

Kolač sa trešnjama

Pošto kreće sezona trešanja, navalite!

Plativoo
Priprema

Očistite trešnje od koštica. Sameljite sitno orahe. Odvojite žumanca od belanaca i napravite sneg. Žumanca miksajte sa omekšalim margarinom, šećerom i vanilin šećerom dok ne dobijete glatku smesu. Varjačom umešajte mlevene orahe pomešane sa brašnom i praškom za pecivo. Na kraju umešajte i sneg od belanaca. Stavite u kalup za tortu, po površini rasporedite trešnje i pecite oko 35 minuta na 180 stepeni. Kad se kolač ohladi možete ga posuti šećerom u prahu. Ako vam je zgodnije možete od ove smese ispeći i mafine.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Snezana P

Sastojci

    • 50 g mlevenih oraha
    • 150 g omekšalog margarina
    • 100 g oštrog brašna
    • 100 g šećera u prahu
    • 2 vanilin šećera
    • 3 jaja
    • 500 g očišćenih trešanja