Toggle Navigation

 

Karamel pita

Ukusan kolač za svakoga

Plativoo
Priprema

Razraditi margarin sa šećerom, dodati jaja, mleko i na kraju brašno pomešano sa praškom za pecivo. Umesiti mekano testo i ostaviti jedan sat da odmara. Testo podeliti na 5 jufkica i od svake rastanjiti na papiru za pečenje kore. Najbolje je uraditi svih pet pa tek onda peći. Peći po 5 minuta na 200 stepeni. Gotove se same odvoje od papira. Prvo razmutiti brašno u malo mleka da se ne prave grudvice, dodati ostalo mleko. Na ringlu staviti šećer da se topi i sve vreme mešati da se ravnomerno istopi. Kada se napravi karamel, ubaciti mleko sa brašnom, ali prethodno ga promešati da se ujednači masa. Mešati dok ne zagusti krem. U mlak umutiti margarin i vanil-šećer. Napraviti standardnu glazuru, čokolada za kuvanje i ostatak margarina, i malo ulja da glazura ima sjaj. Ostavititi kolač da prenoći da bi kore omekšale.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 200 g margarina
    • 2 jaja
    • 150 g šećera
    • 1 dl mleka
    • 500 g brašna
    • 400 g šećera
    • 10 kašika brašna
    • 1 lmleka
    • 250 g margarina
    • 3 vanil-šecera
    • 100 g čokolade
    • 50 g margarina
Ključne reči:
margarin šecer jaja brašno cokolada