Toggle Navigation

 

Jacine knedle sa šljivama

Veoma ukusna, tradicionalna poslastica u Vojvodini. Moja porodica i prijatelji ih obožavaju!

Plativoo
Priprema

Skuvati 700 grama krompira kao za pire, ispasirati sa 1 dl mleka, dodati 50 grama margarina, 1 kašiku soli, 500 grama brašna, 2 jaja i sve zamesiti. Od zamešenog testa praviti na dlanu male krugove i u sredinu staviti celu šljivu ako je mala ili polovinu ako je velika. U međuvremenu prokuvati oko 3 litra vode, dodati kašiku soli i malo ulja. U ključalu vodu spuštati napravljene knedle. Kad isplivaju na površinu kuvati još 10 minuta. Na malo ulja propržiti 100 grama prezli i dodati 200 grama šećera. Gotove knedle vaditi malom cediljkom, uvaljati u prezle i slagati u činiju. Od preostalih šljiva napraviti preliv. Na 200 gr ošišćenih šljiva dodati 100 gr šećera i kuvati 15 minuta. Po želji preliti svaku gotovu knedlu ili služiti u činiji pored!  Prijatno!

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

jacazmaj

Sastojci

    • 700 g pire krompira
    • 500 g brašna
    • 50 g margarina
    • 1 dl mleka
    • 1 kašika soli
    • 2 jaja
    • 1 kg šljiva
    • 100 g prezli
    • 200 g šećera
    • 1 dl ulja