Toggle Navigation

 

Draženkini išleri

Jako lepi, jeftini i preukusni kolačići.

Plativoo
Priprema

Kora: Izmešati sve potrebne sastojke i umesiti testo. Razvući oklagijom testo na 5 mm, vaditi krugove (modlom ili rakijskom čašićom), ređati u pleh i peći na 175*C.

Fil: šećer rastopiti uz neprestano mešanje dok ne porumeni, dodati 500 ml mleka i mešati dok se šećer ne rastopi. U preostalo mleko sipati brašno, sjediniti sa smesom od mleka i šećera i kuvati dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi, dodati umućen margarin i promešati. Fil stavljati kuvarskim špricem na kolutove od testa. Gornji kolut potopiti u rastopljenu čokoladu, poklopiti išler i ohladiti kolačiće.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

drazenka

Sastojci

    • 200 g brašna
    • 50 g šećera
    • 1 kašika mleka
    • 150 g margarina
    • 2 caše (od jogurta) šecera
    • 1 l mleka
    • 10 kašika brašna
    • 250 g margarina
    • 100 g cokolade i margarin
Ključne reči:
brašno šecer margarin cokolada