Toggle Navigation

 

Čokoladni souffle by Mila86

Moja verzija soufflea. Probala sam par recepata i od njih napravila sopstvenu verziju. Definitivno mi je najukusniji na ovaj način.. :)

Plativoo
Priprema

Otopiti 100 g tamne čokolade na pari, zajedno sa 100 g margarina (light). U drugoj činiji dobro izmutiti 3 jaja i 100 g šećera, te dodati 100 g brašna. Pomešati sve sa otopljenom čokoladom i margarinom. Toj smesi dodati još 80 g otopljene (na pari) mlečne čokolade (ili neke druge vama omiljene) i smrvljene lešnike, i još malo umutiti. Margarinom podmazane aaluminijumske kalupe postuti kakaom, te u njih uliti smesu. U svaki souffle dodati po 2 višnjice. Peći na 250*C oko 5 minuta, zavisno od veličine posude. Souffle izvaditi iz kalupa i servirati sa kuglom sladoleda od vanilije ili čokolade, a može i oba. :)

Mala napomena: Uvek sačekati 5 minuta sa vađenjem Soufflea iz kalupa u suprotnom može se desiti da vam se raspadne prilikom vađenja.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 230 kcal

Natrijum - 747 mg

Masti - 16 g

Masti (%) - 63 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 69 mg

Belančevine - 16 g

Belančevine (%) - 34 %

Ugljeni hidrati - 3 g

Ugljeni hidrati (%) - 3 %

Vlakna - 1 g

Vitamin A - 1 mg

Vitamin B - 1 mg

Vitamin C - 1 mg

Vitamin E - 1 mg

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 115 kcal

Natrijum - 373.5 mg

Masti - 8 g

Masti (%) - 31.5 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 34.5 mg

Belančevine - 8 g

Belančevine (%) - 17 %

Ugljeni hidrati - 1.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 1.5 %

Vlakna - 0.5 g

Vitamin A - 0.5 mg

Vitamin B - 0.5 mg

Vitamin C - 0.5 mg

Vitamin E - 0.5 mg

Broj osoba

0

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

mila86

Sastojci

    • 100 g čokolade za kuvanje
    • 100 g margarina (light)
    • 80 g mlečne cokolade
    • 3 jaja
    • 100 g šećera
    • 100 g brašna
    • 50 g smrvljenih lešnika
    • 1 teglica kompota od višanja
    • 50 g kakaa (za posipanje činijica)