Toggle Navigation

 

Čokoladna torta sa lešnicima

Vrlo nesvakidašnjeg ukusa...

Plativoo
Priprema

Žumanca i šećer umutiti. Dodati sneg od belanaca i lagano dodavati ostale sastojke za koru. Smesu izliti u pripremljen pleh i peći na 170 stepeni oko 20 minuta. Ohlađenu koru preseći na pola. Mleko, brašno i vanil šećer kuvati na pari dok se ne dobije gustina za fil. Skinuti sa vatre, dodati lešnike i ostaviti da se ohladi. Margarin i šećer u prahu umutiti i dodati filu. Dodati otopljenu čokoladu i rum te sve dobro umutiti i ostaviti da se ohladi. Otopljenu čokoladu pomešati sa rumom i premazati koru. Nafilovati, poklopiti drugom korom i ponoviti postupak. Ostatkom fila premazati celu tortu i ukrasiti po želji.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

100 min.

Sastojci

    • 6 jaja
    • 6 kašika šećera
    • 6 kašika pečenih mlevenih lešnika
    • 1 kašika brašna
    • 1 kašika ruma
    • 2 rebra rendane čokolade
    • 1 l mleka
    • 6 kašika brašna
    • vanil šećer
    • 250 g margarina
    • 200 g šećera u prahu
    • 200 g čokolade
    • 8 kašika pečenih mlevenih lešnika
    • rum
    • malo ruma
    • 100 g čokolade