Toggle Navigation

 

Čokolad bombone

Čokolad bombone za bombonjeru sa ukusom narandže.

Plativoo
Priprema

Slatku pavlaku staviti u posudu, dodati  koru od jedne narandže i lagano zagrevati do ključanja. Zatim skloniti sa vatre, poklopiti i ostaviti da odstoji 10-15 minuta kako bi narandžina kora pustila aromu. Nakon toga pavlaku ponovo vratiti na vatru i dodati izlomljenu čokoladu i maslac, pa kuvati uz stalno mešanje dok se čokolada sasvim ne istopi. Skloniti sa vatre, dodati sok od narandže i promešati. Ostaviti da se smesa dobro ohladi 1-2 sata. Kad se smesa zgusne, dodati mlevene orahe i dobro izjednačiti masu. Formirati kuglice ili kockice i ostaviti da se hlade dok se priprema čokoladna glazura. Glazura se pravi tako što se čokolada otopi na visokoj temperaturi. Nakon topljenja konstantnim mešanjem ohladiti glazuru. Čokolad bombone uvaljati u glazuru i ostaviti da se stegnu. Dekorisati topljenom belom čokoladom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 250 ml slatke pavlake
    • 200 g čokolade za kuvanje
    • 4 kašicice soka od pomorandže
    • 50 g maslaca
    • 300 g mlevenih oraha
    • 200 g čokolade za kuvanje
    • 200 g bele čokolade