Toggle Navigation

 

BRESKVICE

Kolač za sva vremena...

Plativoo
Priprema

Penasto umutiti mast, dodati šećer i sve dobro sjediniti. Staviti jaja, mleko, prašak za pecivo i uz dodavanje brašna umesiti testo. Ostaviti ga 30 minuta u frižideru i tada vam neće pucati po vrhu prilikom pečenja. Od dobijenog testa otkidati loptice veličine po želji, napraviti kuglicu i ređati u nepodmazan pleh za pečenje. Ispeći breskvice na temperaturi od 180 stepeni do blago rumene boje. Dobro ih prohladiti i izdubiti manje rupe na svakoj loptici. Fil: Od dobijenih mrvica i dodatkom ostalih sastojaka napraviti kompaktnu masu. Mleka dodati tek toliko da se dobije masa kojom se mogu filovati polutke. Filovati svaku rupu, spajati po dve polovine u breskvicu. U vodi rastvoriti boju, pa umakati breskvice da se po vrhu svake polutke oboje. Prosušiti ih i uvaljati u kristal šećer.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

120 min.

Autor:

jafi

Sastojci

    • 2 jajeta
    • 1 šolja šolja za belu kafu masti
    • 1 šolja šećera
    • 1 prašak prašak za pecivo
    • 4 šolje brašna
    • izdubljene mrvice
    • 2 kašike džema od kajsija
    • 1 kašika kakaa
    • 1 šolja šećera
    • malo ruma
    • malo mleka