Toggle Navigation

 

Bečke kocke

Predivne su

Plativoo
Priprema

Prezle preliti sa rumom i promešati. Umutiti 200 g putera sa 4 kašike šećera. Dodati 3 jajeta i 130 g otopljene čokolade. Postepeno umešati 5 žumanaca. Umutiti 5 belanaca sa 120 g šećera i lagano dodavati u prethodnu smesu. Dodati 200 grmlevenih badema i prezle sa rumom. Peći u zagrejanoj rerni na 180*C oko 20 minuta pa sniziti temperaturu na 170*C i peći još 25 minuta. Ohlađeno testo prerezati na pola, da se dobiju dve kore. Svaku premazati marmeladom od višanja i spojiti. Napraviti glazuru od čokolade i ulja i prohladjenu preliti preko kolača.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 70 g prezle
    • 3 kašike ruma
    • 200 g putera
    • 4 kašike šećera
    • 3 jajeta
    • 130 g čokolade
    • 5 žumanaca
    • 5 belanaca
    • 120 g šećera
    • 200 g mlevenih badema
    • 125 g čokolade
    • 1 kašika ulja