Toggle Navigation

 

Baklava sa prezlom i orasima

Kao iz poslastičarnice...

Plativoo
Priprema

U posudi za mućenje umutiti jaja sa šećerom, a zatim dodati ulje, jogurt i prašak za pecivo. Jednu koru staviti u podmazan pleh, premazati filom, preko nje staviti drugu, treću i četvrtu koru i svaku premazati filom. U posebnoj posudu izmešati orahe i prezlu i naneti na četvrtu koru. Postupak ponoviti dok se ne potroše kore. Baklavu iseći na kocke i staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta. U medjuvremenu pripremamo preliv. U šerpu na šporetu staviti da se ušpinuje šećer i voda a zatim dodati vanil-šećer i pola limuna isečenog na krugove. Baklavu izvaditi iz rerne i preliti prelivom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

radicabp

Sastojci

    • 500 g kora za baklavu
    • 200 g prezle
    • 300 g mlevenih oraha
    • 3 jaja
    • 250 g šećera
    • 2 dl ulja
    • 2 dl jogurta
    • 1 prašak prašak za pecivo
    • 800 g šećera
    • 8 dl vode
    • 3 vanil-šecera
    • 1/2 limuna