Toggle Navigation

 

Bajadera sa kikirikijem

Provereno dobra bajadera

Plativoo
Priprema

U činiji pomešati mleveni keks, gustin i mleveni kikiriki. Ušpinovati 20 kašika vode sa 400 g šećera, i kada provri pustiti da ključa jos 5 minuta. Skloniti sa vatre i dodati margarin. Mešati da se istopi.  Zatim dodati smesu iz činije i dobro sjediniti. Podeliti masu na dva dela i u jedan deo dodati 80 g rastopljene čokolade. Obložiti manji pleh najlonskom folijom i rasuti prvo deo sa čokoladom i ravnomerno rasporediti, zatim preko staviti bledi deo i isto tako rasporediti. Ostaviti da se malo ohladi (ja sam ostavila da prenoći).  Kasnije posuti glazurom od čokolade a po želji posuti i kikirikijem.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 250 g margarina
    • 350 g mlevenog keksa
    • 100 g gustina
    • 100 g mlevenog pečenog kikirikija
    • 80 g čokolade
    • 100 g čokolade
    • 4 kašike ulja