Toggle Navigation

 

Školjke

Brzo i ukusno....

Plativoo
Priprema

U mlaku vodu staviti šećer i kvasac i sačekati da malo uskisne. Pomešati brašno (oko 500 g) sa ostalim sastojcima i dodati pripremljen kvasac. Zamesiti testo da se ne lepi za ruke. Ako vam je jogurt redji trebaće vam više brašna, možda i celih 600 ml. Ostaviti testo na toplom da udvostruči količinu. Razviti testo na debljinu 0,5 cm i većom čašom ili modlom vaditi krugove. Premazati svaki krug kečapom, posuti rendanom šunkom , gaudom i origanom. Preklopiti krug i viljuškom pritisnuti krajeve da se ne otvore kod pečenja. Slagati u pleh, premazati jajetom i peći na 200*C do rumene boje.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

jafi

Sastojci

    • 20 g svežeg kvasca
    • 1 kašicica šećera
    • 1 dl mlake vode
    • 1 dl jogurta
    • 1 dl ulja
    • 1 dl kisele pavlake (vrhnja)
    • 1 kašicica soli
    • 100 g kečapa
    • 100 g pizza šunke
    • 100 g gaude
    • 1 jaje