U odgovarajuću posudu za mešenje, stavite brašno i kašičicu soli. Rukama izmrvite margarin u brašnu. Margarin se mora što bolje izmešati sa brašnom. U to dodajte sitni, nemasni tzv. "švapski" sir. Sve zajedno dobro izmesite. Važno je da ovo testo odstoji najmanje jedan sat u frižideru, odnosno da se ohladi i stegne. Najbolje je da ga pravite dan ranije, biće još bolje. Možete da napravite i veću količinu testa, koju možete držati u zamrzivaču, a odmrzavati kasnije po potrebi, premesiti i praviti pogačice. Bitno je da proporcionalno povećavate količinu sastojaka. Testo razvijete na debljinu između 0,5 i 1 cm. Vadite pogačice čašicom ili modlom prečnika otprilike 2-3 cm, ne treba da budu velike. Pogačice ređajte u tepsiju. Od gore ih možete premazati umućenim jajetom i posuti mlevenim biberom, kimom, susamom... čime volite. Stavljaju se u zagrejanu rernu na 220ºC. Peku se dvadesetak minuta, odnosno dok lepo ne porumene.
Porcija za odraslu osobu - 25 g
Energetska vrednost porcije - 70 kcal
Natrijum - 102 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 78 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 6 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 1 g
Ugljeni hidrati (%) - 10 %
Vlakna - 0 g
Porcija za odraslu osobu - 12.5 g
Energetska vrednost porcije - 35 kcal
Natrijum - 51 mg
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 39 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 3 mg
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 0.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 5 %
Vlakna - 0 g