Razmutiti kvasac u malo mlake vode i ostaviti da nabubri.
Pomešati obe vrste brašna (ražano i pšenično), pšenične klice, so, pripremljen kvasac i mlaku vodu.
Umesiti glatko testo i ostaviti na toplom mestu da se udvostruči oko pola sata.
Premesiti testo, formirati hleb, staviti u tepsiju i ostaviti oko 15 minuta da se testo “odmori“.
Mešani hleb peći u rerni zagrejanoj na 180* oko sat vremena.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 190 kcal
Natrijum - 64 mg
Masti - 1 g
Masti (%) - 4 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 40 g
Ugljeni hidrati (%) - 86 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 95 kcal
Natrijum - 32 mg
Masti - 0.5 g
Masti (%) - 2 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 43 %
Vlakna - 1.5 g