Toggle Navigation

 

Pogača ruža

...samo još kajmaka i pršute i zadovoljstvo je potpuno

Plativoo
Priprema

Pomešajte 100 ml mleka i 100 ml vode, pa u tome razmutite kvasac s pola kašičice šećera i isto toliko soli. Neka stoji 10 minuta. Odmerite 800 g brašna, dodajte dva jajeta i belance i kašičicu soli. Dodajte nadošli kvasac i preostalu tečnost. Prvo promešajte varjačom, pa umesite rukama. Kada testo počne da se odvaja od posude, podelite ga na pet delova, pa ih pokrijte i ostavite da odstoje 10-15 minuta. Za to vreme penasto umutite margarin. Jufke rastanjite na veličinu posude za pečenje, stavite jednu na dno, premažite je margarinom i preko nje stavite drugu koru. Tako složite četiri kore, pa ih isecite kao tortu na 16 delova. Središnji deo svakog dela savijte prema ivici posude za pečenje. Petu jufku rastanjite, premažite margarinom, urolajte i isecite na 10 delova. Njih stavite u sredinu, pa pogaču premažite umućenim žumancetom i pospite kimom i susamom. Ostavite da odstoji 15 minuta. Rernu zagrejte na 200*C, pa snizite na 180*C. Pogaču pecite 35-40 minuta bez otvaranja rerne.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Sonja_Nis

Sastojci

    • 1 kg mekog brašna
    • 250 g margarina
    • 3 jajeta
    • 1 svež kvasac
    • 1 kašicica praška za pecivo
    • 200 ml mleka
    • 200 ml vode
    • 1 kašicica soli
    • 1 kašicica šećera
Ključne reči:
mleko brašno kvasac margarin jaja