Toggle Navigation

 

Lisnate slatke kiflice

Lepe brze i mekane kiflice, mogu biti i slane i slatke u zavisnosti kako volite.

Plativoo
Priprema

Zamesiti testo od kvasca, 2 kašike šećera, 1 kašičice soli i 150 ml mlakog mleka i ostaviti 10 minuta da kvasac uskisne. U vanglicu sipati 700 g brašna, dodati 2 jaja, 200 ml jogurta i pripremljeni kvasac i zamesiti glatko testo. Od mase napraviti 8 jednakih loptica, svaku rastanjiti i premazati margarinom, a zatim ređati jednu na drugu. Premazane kore rastanjiti u što veću i što tanju koru. Koru iseći na što manje parčiće -kiflice. Urolati ih u kiflice i staviti u podmazan pleh. Premazati žumancetom i peći u rerni zagrejanoj na 240*C ( ili na 200*C u zavisnosti od rerne).  Pečene posuti šećerom u prahu pomešanim sa vanil-šećerom.  

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

70 min.

Autor:

Jasmina Agic

Sastojci

    • 150 ml mleka
    • 200 ml jogurta
    • 1 kocka kvasca
    • 2 jaja
    • 200 g margarina
    • 1 kašicica soli
    • 2 kašike šećera
    • 1 kesica vanil-šecera
    • 2 kašike šećera u prahu
Ključne reči:
kvasac brašno šecer mleko jaja jogurt