Toggle Navigation

 

KUPUS KIFLE

Kifle koje su mekane danima...

Plativoo
Priprema

U malo toplog mleka staviti šećer i dodati kvasac. Sačekati 10 minuta da lepo nadodje. U posudu za mešenje dodati brašno i sve ostale sastojke i nadošli kvasac te umesiti glatko testo koje se ne lepi za ruke. Ne treba ga puno mesiti jer će biti žilavo. Prekriti ga krpom i ostaviti 1 sat da nadodje i udvostruči količinu. Pripremiti fil: Umutiti margarin sa žumancima i dodati so. Sir posebno izgnječiti, a ako želite možete pripremiti i rendani trapist sa nekim suvim specijalitetom/ šunka, pršuta, kulen i dr. Ja sam pola spremala sa sirom, a pola sa rendanim trapistom bez drugih dodataka. Posle 1 sata testo podeliti na 2-3 dela, ja sam podelila na dva i kifle su bile veće, svaki deo rastanjiti u pravougaonik debljine oko 3 mm. Po celoj površini testa premazati polovinu margarina i posuti sirom, ili trapistom i pobacati suhomesnato. Uviti testo u rolat i seći uz pomoć tanjirića od šoljica za kafu. Seku se komadi u cik-cak odozdo na gore i obrnuto. Komadi su širine 2 cm. Slagati ih na nauljeni pleh i ostaviti desetak minuta na toplom. To isto uraditi i sa drugom polovinom testa. Zagrejati rernu na 300 stepeni, sniziti na 200 stepeni, premazati kifle umućenim belancima i posuti susamom ili kimom. Peći ih u rerni na 200*C do lepe boje.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

jafi

Sastojci

    • 1 kg brašna tip 500
    • 3 dl mlakog mleka
    • 2 dl mlake vode
    • 2 kašicice šećera
    • 40 g svežeg kvasca
    • 2 dl ulja
    • 1 kašika soli
    • 250 g margarina za mazanje
    • 3 žumanceta
    • 1 kašika soli po želji
    • 300 g feta sira ili 200 g rendanog trapista ili šunka
    • 2 belanceta po želji
    • susam