Toggle Navigation

 

Kroasani by Radica

Odlični su...

Plativoo
Priprema

U pola šolje toplog mleka razmutiti kvasac. Od brašna, soli, pripremljenog kvasca, ulja, jaja, mleka i vode umesiti srednje meko testo i podeliti ga na 8 loptica. Svaku lopticu razvući oklagijom, na 7 razvučenih kora redjati tanke listiće margarina, stavljati ih jednu preko druge, a zatim staviti i poslednju osmu koru koju ne treba premazati margarinom. Ostaviti da odstoji 20 minuta. Testo zatim razvući u veliku okruglu koru. Koru iseći na 4 dela a zatim svaku četvrtinu još na 3 dela. Na svaki trougao staviti sir i uviti. Kroasane redjati u podmazani pleh i ostaviti da odstoje 1sat. Zatim svaki kroasan premazati razmućenim celim jajetom i žumancetom i na svaki kroasan staviti po kockicu margarina. Peći u rerni na 220 stepeni 20 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

radicabp

Sastojci

    • brašna
    • 50 g svežeg kvasca
    • 2 kašicice soli
    • 5 kašika ulja
    • 1 jaje
    • 250 ml mlakog mlekac
    • 250 ml vode
    • 400 g margarina
    • sitan sir
    • 1 jaje
    • 1 žumance