Toggle Navigation

 

Zapečena boranija

Ukusno glavno jelo...

Plativoo
Priprema

Crni luk iseći na kockice, šargarepu izrendati na krupno rende, a beli luk što sitnije iseckati. Na malo ulja propržiti crni luk kako bi postao staklast, a zatim dodati šargarepu i boraniju,  pa sve kratko propržiti. Potom dodati beli luk i mlevenu papriku te dinstati uz povremeno dolivanje vode po potrebi. Kada je boranija napola dinstana, dodati mirodjiju i začine po ukusu. Odliti suvišnu tečnost i boraniju preručiti u nauljenu vatrostalnu činiju. Posebno umutiti neutralnu pavlaku i jaja pa preliti preko boranije. Odgore poredjati slaninu i staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200 stepeni dok ne porumeni. Služiti uz pohovano meso (meso izaberite po želji).

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

85 min.

Sastojci

    • 600 g očišćene boranije
    • 2 glavice crnog luka
    • 2 cena belog luka
    • 3 šargarepe
    • 3 jajeta
    • 2 dl neutralne pavlake za kuvanje
    • 1 kašicica mirođije
    • 100 g listova slanine
    • 1 kašika crvene mlevene paprike
    • 5 kašika ulja
    • mešavina začina
    • biber