Toggle Navigation

 

Varivo od boranije i junetine

Jedan veoma ukusan ručak.

Plativoo
Priprema

Na ulju propržiti iseckan mladi luk, pa dodati junetinu isečenu na komade. Posoliti, pobiberiti i dinstati 20 minuta uz povremeno dodavanje vode. Zatim dodati pelat, sok od paradajza i kocke za supu, pa naliti vodom. Kad provri dodati boraniju i kuvati 10 minuta. Pred kraj kuvanja dodati iseckan beli luk, a na samom kraju posuti sitno seckanim peršunom. Jelo možete ukrasiti običnom pavlakom i krupno sečenim peršunom - grančicama peršuna.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

vlada nis

Sastojci

    • 100 g mladog crnog luka (beli deo)
    • 300 g junetine
    • 250 g paradajza iz konzerve
    • 1 dl soka od paradajza
    • 2 kocke za supu od povrca
    • 1 l vode
    • 600 g smrznute boranije
    • 2 cena belog luka