Toggle Navigation

 

Svinjski gulaš

Vrhunski specijalitet.

Plativoo
Priprema

Meso, crni luk i krastavce iseći na kockice a šampinjone na listiće. Na malo ulja propržiti meso i ostaviti sa strane. Na istom ulju pržiti crni luk i šampinjone, dodati mešavinu začina i biber, vratiti meso i dodati senf i brašno. Zagrejati 0,5 l vode i kada provri staviti kocku za supu. Dodati supu u šerpu sa mesom, promešati i dodati krastavčiće pa kuvati 30 minuta. Kada tečnost ispari dodati pavlaku i skloniti sa šporeta. Svinjski gulaš poslužiti uz pire krompir.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

50 min.

Autor:

ivana pesic

Sastojci

    • 500 g svinjskog mesa
    • 1 glavica crnog luka
    • 250 g šampinjona
    • 2 kisela krastavca
    • 1 kašika senfa
    • 1 kašika brašna
    • 1 kocka za supu
    • 125 ml kisele pavlake
    • ulje
    • mešavina začina
    • biber