Toggle Navigation

 

Sos za pečeno meso

odličan sos

Plativoo
Priprema

Na tihoj vatri pržiti sitno iseckan i posut brašnom crni luk. Kada omekša dodati vino, promešati,  pa kada provri dodati i supu. Kuvati 5 minuta, posoliti, pobiberiti, dodati začine. Kuvati još 5 minuta i skloniti sa vatre. Pečeno meso preliti sosom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

ukidaki

Sastojci

    • 200 g crnog luka
    • 10 g brašna
    • 1 dl belog vina
    • 50 ml ulja
    • 1 dl supe (od kocke za supu)
    • 1 kašika peršuna
    • so
    • biber
    • ruzmarin
    • majoran
Ključne reči:
crni luk vino supa zacini