Toggle Navigation

 

Sočna piletina sa pečurkama by Pavlovićka

Kao što i sam naziv kaže, veoma sočna piletina, ja sam se oduševila kao i moji ukućani, pa probajte i vi na ovaj način i nećete pogrešiti!

Plativoo
Priprema

Crni luk sitno naseckati i propržiti pa dodati seckane šampinjone. Dinstati sa puno vode, posoliti i začiniti po ukusu. Kada je gotovo, iseći alufoliju veličine 30 x 30cm. Na alufoliji sipati šampinjone sa dosta vode, zatim staviti parče belog mesa, posoliti, i narendati kačkavalj. Foliju uviti sa strane i odozgo kako ne bi iscureo sok od šampinjona. Potrebno je što više vode kako bi se piletina krčkala u njoj i bila sočna, jer voda u foliji kruži i piletina je zbog nje izuzetno sočna i ukusna na ovaj način. Peći u rerni na 200 stepeni oko 40 minuta. Prijatno!!!

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

s.pavlovic

Sastojci

    • 1 glavica crnog luka
    • 400 g šampinjona
    • 400 g pilećih grudi
    • 200 g rendanog kačkavalja
    • so