Toggle Navigation

 

Prelivene šnicle sa knedlama od sira

njam njam....

Plativoo
Priprema

Svinjski kare iseći na šnicle, istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu. šnicle propržiti na vrelom ulju kako bi porumenele, izvaditi iz masnoće i poslagati u nauljenu vatrostalnu činiju ili pekač. Posebno sjediniti pavlaku, sitno seckan beli luk, mleko, žumanca i prezle, dodati začine po ukusu i dobro izmešati. Pripremljenom masom preliti šnicle i staviti u zagrejanu rernu na 200*C da se zapeku. Zapečene šnicle služiti uz knedle od sira prelivene kečapom. Knedle od sira: Mladi sir izgnječiti viljuškom, dodati jaje, margarin, griz, sitno naseckan peršun i soli po ukusu pa dobro izmešati. Zatim postepeno dodavati brašno i mešati sve vreme kako bi se dobilo mekše testo. Od pripremljene mase kašikom vaditi knedle i spuštati u slanu ključalu vodu. Kada isplivaju na površinu, kuvati ih još 5 minuta. Savet: U ključalu vodu spustite prvo jednu knedlu pa ako se raspadne, u masu za knedle dodajte malo griza ili brašna. Recept je veoma ukusan, prijatno!

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

Sonja_Nis

Sastojci

    • 800 g svinjskog karea bez kostiju
    • 2 dl pavlake
    • 4 cena belog luka
    • 2 kašike prezli
    • 1 dl mleka
    • 2 žumanceta
    • mešavina začina
    • biber
    • 300 g mladog sira
    • 1 jaje
    • 1 kašika margarina
    • 3 kašike griza
    • 150 g kečapa
    • so