Toggle Navigation

 

Podvarak na moj način

Zimski ručak...

Plativoo
Priprema

Upržiti na masnoći dve glavice seckanog crnog luka. Zatim dodati mleveno meso, mešati dok se ne uprži dobro. Dodati sitno seckani kiseli kupus i malo vode. Dinstati dok kupus ne omekša, povremeno promešati i dodavati po malo vode da ne bi zagorelo. Kada kupus omekša i dobije lepu smeđu boju, dodati pirinač, još malo tople vode (po čašu vode dodavati) i nastaviti sa dinstanjem uz povremeno mešanje. Kada pirinač omekša i voda skoro ispari, začiniti sa malo aleve paprike, vegete i bibera po ukusu (zavisi od slanoće samog kiselog kupusa). Sve sipati u tepsiju i staviti u zagrejanu rernu da se zapeče. Podvarak je gotov kada dobije rumenu boju i uhvati koricu!

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

bojana 81

Sastojci

    • 1 kg seckanog kiselog kupusa
    • 300 g mlevenog mesa
    • 200 g belog pirinča
    • 2 vece glavice crnog luka
    • 1 kašika masti