Toggle Navigation

 

Pijani šaran

Neka samo šaran bude pijan.

Plativoo
Priprema

šarana očistimo. Posolimo i ostavimo sa strane. U šerpu stavimo mast i 4 glavice crnog luka da se prži. Kada je upola gotovo dodajemo šargarepu iseckanu  na kolutiće, 2 sveže paprike isečene na kockice, ½ bundevice isečene na kockice i na kraju isečene šampinjone. Posolimo, pobiberimo i dinstamo na laganoj vatri. Dodamo malo crvene mlevene paprike i uzimamo dublju tepsiju. Stavljamo šarana i pripremljenu smesu, na to dolijemo 1 dl belog vina i malo vode, 1 šoljicu opranog pirinča i sve to prekrijemo alu folijom i stavimo da se peče. Povremeno gledamo da li ima dovoljno tečnosti a ako nema dolivamo vodu. Kada jer pri kraju skinemo foliju i samo malo zapečemo. Salata po želji.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

takimaki

Sastojci

    • 2 kg šarana (ako je manji ima više kostiju)
    • 4 glavice crnog luka
    • 2 šargarepe
    • 2 sveže paprike
    • 400 g šampinjona
    • 1 mala bundevica
    • 1 šoljica opranog pirinča
    • so
    • biber
    • peršunov list
    • 1 dl belog suvog vina
    • 1 dl vode