Toggle Navigation

 

Musaka sa makaronama

Služiti dok je toplo.

Plativoo
Priprema

Crni luk iseći na kockice i propržiti na malo ulja. Potom dodati mleveno meso, iseckan paradajz, začin i dinstati na umerenoj temperaturi. Praziluk iseci na kolutove i kratko blanširati u slanoj vodi. Zatim ga ocediti od suvišne tečnosti i ostaviti sa strane. Otopiti puter pa dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno uz neprestano mešanje dolivati mešavinu mleka i pavlake dok se ne dobije željena gustina. Pred kraj kuvanja dodati začine po ukusu. Makarone obariti u slanoj vodi pa ih ocediti. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju sipati polovinu makarona. Preliti ih polovinom bešamel sosa, rasporediti fil od mesa, naneti polovinu praziluka i posuti polovinom rendanog kačkavalja. Potom naneti sloj preostalih makarona, rasporediti po njima praziluk, preliti bešamelom i posuti kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok odozgo ne porumeni.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

ivana pesic

Sastojci

    • 500 g mlevenog mesa
    • 400 g makarona
    • 400 g paradajza
    • 200 g kačkavalja
    • 2 praziluka
    • 1 glavica crnog luka
    • 30 g putera
    • 2 kašike brašna
    • 3 dl pavlake za kuvanje
    • ulje
    • mešavina začina