Toggle Navigation

 

Karfiol u kremastom sosu

kremasto, a za sve one koji vole karfiol ovo je zaista ukusno...

Plativoo
Priprema

Karfiol razdvojiti na cvetiće, pa skuvati u posoljenoj vodi. Na zagrejanom maslacu propržiti brašno, pa dodati pavlaku i mleko, posoliti, pa ukuvati da bude srednje gusto. U sos ubaciti polovinu kačkavalja, pobiberiti, pa promešati. Oceđeni karfiol staviti u posudu za pečenje, preliti sosom i preostalim kačkavaljem. Peći u rerni dok ne porumeni.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

ukidaki

Sastojci

    • 1 glavica karfiola
    • 2 dl kisele pavlake
    • 2 kašike brašna
    • 50 g maslaca
    • 150 g kačkavalja
    • 1 dl mleka
    • so
    • biber
Ključne reči:
karfiol pavlaka mleko kackavalj