Toggle Navigation

 

Junetina na dižonski način

Ovo jelo počinjemo da pripremamo dan ranije, ali verujte vredi!

Plativoo
Priprema

Juneće šnicle izlupamo, posolimo, pobiberimo, premažemo senfom i ostavimo u frižideru 12 sati. Svaku šniclu uvaljamo u brašno i propržimo svaku stranu na ulju. Polovinu isprženih šnicli poređamo u dublji vatrostalni sud. Na njih poređamo crni luk narezan na krugove, posolimo, pobiberimo i pospemo seckanim peršunom. Preko toga nanesemo preostale šnicle i pospemo peršunom. Sipamo predhodno skuvanu supu, zatvorimo sud folijom i pečemo 90 minuta na 180*C. Prilog ovom jelu je skuvan krompir ispržen na zagrejanjom ulju.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

slatkasam

Sastojci

    • 4 glavice luka
    • 3 kašike senfa
    • 2 kašike brašna
    • 2 govede kocke za supu
    • so
    • biber
    • peršun
    • maslinovo ulje