Toggle Navigation

 

Jelenina musaka sa makaronama

Makaroni na moj način.

Plativoo
Priprema

Crni luk iseći na kockice, propržiti na malo ulja, dodati iseckan beli luk i mleveno meso i pržiti dok ne promeni boju. Dodati paradajz pelat iseckan na kockice, začiniti i dinstati na umerenoj temperaturi. Odvojeno u manjoj posudi otopiti puter pa dodati brašno i kratko pržiti a zatim dolivati mleko pomešano sa pavlakom za kuvanje. Kuvati bešamel sos uz neprekidno mešanje dok se ne zgusne. Sos posoliti i pobiberiti. Makarone obariti u slanoj vodi pa ih ocediti. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju sipati polovinu makarona, preliti polovinom bešamel sosa, a zatim staviti i fil od mesa. Postupak ponoviti još jednom dok se ne potroše sastojci, posuti suvim bosiljkom i na kraju preko musake narendati kačkavalj. Musaku sa makaronama peći u rerni zagrejanoj na 200*C oko 40 minuta dok ne porumeni.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 400 g mlevenog mesa
    • 400 g makarona
    • 300 g paradajz pelata
    • 150 g kačkavalja
    • 1 glavica crnog luka
    • 30 g putera
    • 1 pavlaka za kuvanje
    • 2dl mleka
    • ulje
    • so
    • biber
    • suvi bosiljak