Toggle Navigation

 

Gurmanski pilav

Ukusno jelo...

Plativoo
Priprema

Zagrejati ulje pa na njemu malo propržiti sitno iseckan crni luk, beli luk i šargarepu (bilo da je isečena na kolutove bilo da je rendana). Spustiti kobasice pa sa lukom dinstati petnaestak minuta na tihoj vatri. Pirinač očistiti, oprati i spustiti u kobasice. Sve zajedno dinstati nekoliko minuta, pa onda izvaditi kobasice, posoliti, pobiberiti i  začiniti dodatkom za jelo pirinač, naliti govedjom supom i kuvati na tihoj vatri oko pola sata. Voda treba potpuno da ispari a pirinač da ostane ceo i u toku kuvanja ga ne treba mešati. Pri kraju kuvanja posoliti sitno iseckanim peršunovim listom i servirati na tanjir sa kobasicama.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

bojana 81

Sastojci

    • 200 g pirinča
    • 1 glavica crnog luka
    • 1 cen belog luka
    • nekoliko šargarepa
    • 1 kg goveđih kobasica
    • 1 dl ulja
    • 1 l goveđe supe
    • so
    • biber
    • peršunov list