Pasulj potopimo dan ranije da omekša, a tek sutra ga kuvamo. Sipamo vode u dublju posudu, dodamo pasulj, seckani crni luk, beli luk, šargarepu, zelen, celer, so, biber i dobro oprana rebra. Sve to stavimo da se kuva i povremeno dolivamo vodu. U medjuvremenu dok se pasulj kuva pravimo testo. U posudu za mešenje stavljamo brašno, so i nalivamo vode po potrebi u zavisnosti od brašna. Da testo bude malo tvrdje. Razvijamo ga i ostavljamo da se malo prosuši, i sečemo na trake. Stavljamo vodu koju malo posolimo i stavljamo testo samo toliko da proključa. Ispiramo hladnom vodom i stavljamo u posudu gde se kuvalo. U medjuvremenu zapržavamo pasulj sa malo masti, brašna i sitne paprike i to stavljamo u pasulj neprestano mešajući. Kada proključa pasulj je gotov. U tanjir sipamo testo i preko njega pasulj.