Gustin razmutiti u malo mleka, a zatim dodati ostatak mleka i neutralnu pavlaku. Kuvati dok se ne zgusne, pa dodati isečene bademe i skuvane raviole. Posoliti i lagano promešati. Raviole posuti peršunovim listom i poslužiti.
Raviole su najpoznatije italijansko punjeno testo, pravougaonog, okruglog ili trouglastog oblika. Prave se od testa za rezance i pune različitim nadevima: od mesa, povrća, sira ili ribe. Poslužuju se sa različitim umacima.
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 600 kcal
Natrijum - 905 mg
Masti - 24 g
Masti (%) - 36 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 81 mg
Belančevine - 25 g
Belančevine (%) - 16 %
Ugljeni hidrati - 72 g
Ugljeni hidrati (%) - 48 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 110 g
Energetska vrednost porcije - 300 kcal
Natrijum - 452.5 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 40.5 mg
Belančevine - 12.5 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 36 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Vlakna - 2 g